Vår historia

1958

Bilomatic grundas av Stig Clewebrink. Bilomatic startade sin verksamhet med en specialverkstad för trafiksäkerhets-kontroller. Då gjordes bland annat optisk hjulinställning, balansering av hjul, ljuskontroll, byte av lampinsatser och lampor med mera.

1962

Nu utökas verksamheten med bromsservice. Vi samarbetade med polisen och utförde ljus- och framvagnsservice på deras vagnpark. Utöver specialområden fanns nybilsagenturen för märket Lloyd. Vi sålde 60 st inom en tvåårsperiod. Klar etta i Sverige

1963

En storsatsning på miljöbilisten gjordes, gasaggregatet för bilar. Gasen kostade då 48 öre litern. Det var bäddat för succé – men staten (Gunnar Sträng) ville annat och kostnadsbelade det hela med skatt så det blev samma kostnad som bensindrift. Så var miljötänkandet på den tiden. Fyra taxibilar i Uppsala och ett flertal i Stockholm körde med gasdrift.

1969

Byggdes anläggning ut vid södra infarten till Uppsala. Det innebar en ökning av golvytorna från 400 till 1800 m2. Bygget var klart 1970

1971

Företaget erbjöds att sälja FIAT. Vi valde då att släppa BMW. Som komplement till FIAT valdes Citroën. Bilomatic säljer fortfarande Citroën och är mycket nöjda med det valet.

1972

1972 byggdes 800 m2 till för tvätt- rekonditionering rostskydd samt grovlager. Det var då en av Europas modernaste anläggningar

1974

Bilhallen byggs ut med ytterligare 1000 m2. Den totala ytan var nu 3500 m2 och tomtytan på 6000 m2.

1980

Vi slutar vi med Fiat och börjar med Iveco lastbilar

1981

Blir vi Sveriges första Mitsubishi-återförsäljare

1985

Mitsubishiagenturen säljs i Sverige och vi slutar också med Mitsubishi i samband med försäljningen.

1991

Under drygt 1 år sålde vi Hyundai.

1992

Började vi med att sälja BMW, vi måste sluta med Hyundai innan vi fick börja sälja BMW. I nästan 3 år hade vi agenturen som vi sedan sa upp av olika anledningar.

1997

Togs agenturen för Mitsubishi åter upp. Mitsubishi har ett brett program med god kvalité samt en effektiv och kompetent organisation. Det här året ökade omsättning med hela 45%.

1998

Firade företaget 40 års jubileum med olika evenemang och erbjudanden.

1999

Ökar försäljningen och efterfrågan på service konstant. Det här året investeras i personal och lokaler / tomtytor (ca 4000 m2) för att möta 2000-talet

2000

Miljöarbetet fortsätter enligt plan

2001

I och med införandet av rätt-pris-direkt (prutat och klart) på Citroën samt ett brett program av produktnyheter har försäljningen ökat med över 100% under året. Fördelningen är företagskunder 52% och privatkunder 48%. Vilket ställer stora krav på vår eftermarknad. Därför utbildar sig personalen kontinuerligt.

2002

ISO-certifiering 9001 blev klart under hösten. Bilhallen byggdes ut ca 500 kvadratmeter. Nu separerar vi Mitsubishi och Citroën till varsin hall men med gemensam ingång.

2003

Efterfrågan på våra produkter och tjänster ökar kontinuerligt glädjande nog så därför ökar vi även vår personalstyrka för att kunna möta kundernas behov. Vi är nu totalt 21 anställda

2004

Ett flertal nya modeller från Mitsubishi samt Citroën kommer att presenterades under året

2005

Av 7000 företag i Uppsala Län var vi ett av 50 företag som fick diplom för framgångsrikt företagande. Beräkningen går ut på både hårda samt mjuka värden, undersökningen genomfördes med intervjuer etc. av Ernst&Young, Uppsala Universitet, Handelsbanken, MM samt Svenskt näringsliv.

2006

För andra året i rad får vi utmärkelsen för framgångsrikt företagande, detta pga av en fantastisk bra personal som arbetar för kunden i centrum.

2007

Det här året har gått i miljöns tecken.Av våra levererade personbilar så var ca 40% miljöbilsklassade. Försäljningen totalt ökade med 9% över budget I februari fick vi diplom från UC AB om högsta kreditvärdighet 5(på en skala 1-5).Istället för att sända ut julkort så gav vi en julgåva till Cancerfonden för att stödja svensk cancerforskning.

2008

I år fyller vi 50-år(1958-2008), håll koll på våra jubileumserbjudanden under året. I år introducerar vi bl.a nya C5:an, Berlingo Family, Berlingo transport och lilla skåpbilen Nemo. Det här året åker hela företaget till Paris på studieresa där vi b.la gör ett fabriksbesök.

2009

Nu är vi inne i finanskrisens år med vad det innebär. Från att tagit försäljningsrekord de sista 3-åren så har marknaden stabiliserats och försäljningen har kommit ner på en mer normal nivå. Vi har inte behövt permittera utbildad personal under året med tanke på att vara väl rustade när det vänder. Vi har under året arbetat en del internt med att förbättra arbetsmiljön på verkstan, m.m. samt lagt nytt golv och målat om. Under december har vi köpt en reservdelsrörelse samt kommer att anställa ytterligare 2 personer fr.o.m. 1-januari 2010, detta gör vi för att kunna möta marknaden/kunderna på ett konkurrensmässigt sätt och ge den service som krävs.

2010

Nytt År nya utmaningar. Vi har passerat 1:a och 2:a kvartalet nu på det nya året och vill tacka våra kunder vi får vara leverantör till. Vi ser en stor efterfrågan på våra lastbilar och miljöbilar vad gäller både Mitsubishi och Citroen så får vi bara fabrikerna att öka produktionskapaciteten under året så ska vi se till att leverera till våra kunder så mycket vi kan. Vi har dessutom tecknat avtal under våren med Autoexperten vilket innebär att vi kan serva och reparera de flesta bilmärken på marknaden. Nu är vi inne på årets sista månad och kan konstatera att vår försäljningsökning är t.o.m. nov +38%. Året är slut nu och vår försäljning slutade på + 37,8%.

2011

Bilförsäljningen fortsätter att öka även i år, fabrikerna går för fullt men katastrofen i Japan har föranlett långa leveranstider på vissa delar av vårt sortiment. Nu är det höst och det mesta har kommit i fas gällande leveranstider, etc. Vi har under året byggt om i kundmottagning samt lägger nytt golv i Citroen-hallen. Försäljningen går enligt plan med plus 10% i år. Vårt år har varit mycket positivt trots mycket negativa inslag från media. Vill sluta året med ett stort TACK till våra gamla o nya kunder.

2012

Det här året har varit lite “svajigt” i vår bransch men som tur är så har vi ständigt återkommande kunder samt nya så vi håller våra mål på våra avdelningar. Våra miljöbilar ökar i antal samt under året så kommer vi även att kunna erbjuda hybrid-bilar.

2013

Nytt år, nya möjligheter. Under året väntar vi in nya modeller både från Citroen samt Mitsubishi. Just nu har vi kampanj på våra Nordic Edition-modeller gällande Citroen till mycket förmånliga priser. Gällande Mitsubishi så har vi premiär på vår nya Space Star den 25 maj samt efter sommaren kommer den efterlängtande stora Miljöbilen Outlander plug-in och vår nuvarande Mitsubishi ASX kommer med automatlåda. Vi firar dessutom 40 år med Citroën i år.

2014

I år är det valår. Svenska folket ska välja regering och många andra ska välja ett nytt bilmärke. Välkomna till oss, vi har ett stort utbud av nya person och transportbilar och även begagnat. Vad som händer under detta år är stora utleveranser av våra Mitsubishi supermiljöbilar som äntligen börjar komma hem till våra kunder. Vi har även premiär på Citroen Cactus före midsommar och efter sommaren premiär på nya C1:an. Övrigt vad som hänt är att vi har under juni bytt våra oljeavskiljare till verkstad samt tvätthallar.

2015

Första kvartalet började lite “blygsamt” för oss för att sedan öka försäljningen både på nya och begagnade bilar. Det här året räknas i branschen som ett rekordår i antal sålda bilar. Mitsubishi med supermiljöbilen Outlander Phev har slagit mycket bättre än de högt ställda förväntningar plus vår helt nya L200 pickup samt de som hänt för Citroen i Sverige är att de är sålt till SC-motors att gälla fr.o.m. 2016-01-01 och räknar med att bli ännu starkare på Sverige-marknaden både vad gäller person samt lastbilar. Under året har vi “plåtat” om fasaden samt renoverat lokalerna till vår rekondavdelning samt våra tvätthallar & däckhotell.

2016

Fr.o.m. 1 januari så är både Citrën samt Mitsubishi under SC-Motors organisation. Vi har under året märkt av betydligt enklare system när de nya ägarna tagit över samt en enklare dialog mellan återförsäljare & generalagent. Vad som hänt annars under året är att vi haft Brandförsvarets Tillsyn med efterföljande brandutbildning till samtliga anställda. Vi fick den “fina utmärkelsen” Sveriges bästa Mitsubishi-verkstad under 2016.

2017

Under året har vi planerat om vår tomt samt asfalterat för att nyttja tomten så mycket som möjligt plus även bytt ut staketet runt fastigheten. Vi blev i år utsedda till Årets återförsäljare av Mitsubishi

2018

I år firar vi 60-år. Vi börjar året med att försöka minska energi- användningen så mycket vi kan och har startat med att byte samtliga lampor i försäljningslokalen till ledbelysning. Vårt 60-års jubileum till våra kunder firade vi med “pompa & ståt” den 28-30 september samt till personalen helgen efter. Taket på vår huvudfastighet skall bytas ut innan årsskiftet. Arbetet utförs av det lokala takföretaget Årsta Tak.

2019

Det här året har varit ganska “rörigt” för Citroens bilimport till Sverige. Under våren fick vi information att en ny importör skulle tillsättas under hösten. Många spekulationer har det varit om vem den nya importören blir. I november så blev det officiellt att KW Bruun tar över importen. Vi tycker det känns väldigt bra att importör-frågan är löst så vi slipper leva i ovisshet. Mitsubishi med vår populära laddhybrid har överträffat allas förväntningar. Vi har lyckats med att “dubbla” vår budget för Mitsubishi tack vare vår Outlander Phev.

2020

Nu är det nytt år och framför allt ett nytt år med vår nya generalagent KW Bruun som numera sköter importen av våra Citroen bilar. Vad händer nu närmast, en av våra duktiga medarbetare på verkstan som tidigare vann mekanikertävlingen för Mitsubishi i Sverige(Tomas Andersson) kommer åka till Amsterdam i februari för att tävla i teknik för Europa. Vinnaren får sedan åka för VM tävla i Japan. Vi håller tummarna för Tomas. Han kom inte hela vägen till Japan men gjorde en otroligt fin insats i Amsterdam ändå. Nu i Mars så har Corona-epidemin slagit till med full kraft över i princip hela världen. Börsen rasar och många företag kämpar för sin överlevnad. Vi håller tummarna att det inte blir allt för långvarigt och att de flesta företag orkar med att återhämta sig.